Muffins met appel en kaneel

Koks in Frankrijk | zondag, november 13, 2011 | ||||
In een klein uurtje heb je 12 heerlijke muffins gebakken. Dit is een  makkelijk recept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Lekker bij de koffie, high tea of als nagerecht met een bolletje ijs!

Recept voor muffins met kwark, appel en kaneel.
Ingrediënten voor 12 muffins
  • 140 g suiker
  • 1 ei
  • 125 g roomboter (zacht)
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 gram kwark
  • 250 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • snufje zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C  en vet de muffinvorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
2. Snijd de appels in kleine blokjes en meng de kaneel erdoor. Klop de suiker met het ei schuimig (doe dit met de mixer of de garde | ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is | de beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C, versnelt het proces).
3. Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel (wanneer de boter te hard is, is het bijna onmogelijk te mengen | laat de boter in ±1 min op 100 watt in de magnetron zacht worden).
4. Meng de appels en de kwark door het boter/ei/suiker-mengsel en voeg hier de bloem, bakpoeder en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is.
5. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten op 180°C gaar en mooi bruin.

--------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


Recept voor muffins met kwark, appel en kaneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten