Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Sambal goreng groente

Joyce & Tom | woensdag, november 16, 2011 | ||||

Een 'sambal goreng' gerecht is een bij- of hoofdgerecht dat bestaat uit groenten en/of vlees, gegaard in een pittige sambalsaus. Sambal goreng is met uien en kruiden gebakken Spaanse peper. Het is een eenvoudig te bereiden en zeer smaakvol gerecht. Erg lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld ajam smoor en witte rijst.
Zelf boemboe maken; sambal goreng


Ingrediënten (voor 2 personen)
boemboe (kruidenmengsel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper (1 hele peper voor extra pittig)
  • ½ theelepel laos
  • ¼ theelepel trassi
  • snufje zout
overige ingrediënten       
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl groentebouillon
  • 400-500g groenten naar keuze
  • sap van een ¼ citroen
  • 1 eetlepel suiker
  • stukje santen (±1cm)
                                                                       
Bereiding boemboe:
Een boemboe is een fijngemalen kruidenmengsel die gemaakt kan worden in een vijzel of in een keukenmachine. De bereiding is eenvoudig. Snijd de ui, de peper en de knoflook fijn, meng de rest van de ingrediënten erdoor en maak het mengsel met behulp van vijzel of keukenmachine zo fijn mogelijk.
1. Snijd de groenten in stukken van 1-2 cm.
2. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin het kruidenmengsel ongeveer 2 minuten op laag tot middelhoog vuur.
3. Voeg daarna de tomatenpuree toe, 1 minuut laten meebakken en dan bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en dan de groenten toevoegen en op laag vuur garen. Voeg eerst de stevige groenten toe (zoals bloemkool en wortel) en wanneer deze bijna gaar zijn de zachtere groenten (zoals paprika en champignon). 
4. Wanneer alle groenten gaar zijn kunnen de santen, het citroensap en de suiker toegevoegd worden. Laat het geheel nog ongeveer 3 minuten sudderen.

TIP: Door ± 200g kipfilet aan dit bijgerecht toe te voegen maak je er eenvoudig een hoofdgerecht van. Snijd de kipfilet in blokjes, bak ze aan in wat boter en laat de kipfilet meegaren in de saus.

Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety