Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Quiche

Joyce & Tom | zaterdag, september 08, 2012 | |||||
Zelf quiche maken zonder pakjes


Ingrediënten (voor een quiche van 25cm)

bodem:
  • 170 gram bloem
  • 90 gram zachte boter
  • 1 ei
  • snufje zout
vulling:
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk 
  • 2 courgettes
  • 100 gram kaas naar keuze (geraspt)
  • nootmuskaat
  • zout, peper



Bereiding
1. Snijd de boter in blokjes en voeg deze aan de bloem toe, voeg ei en zout toe. Kneed met de handen totdat er een deeg ontstaat (kan ook in de keukenmachine, op de 'pulse' stand), en laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een quichevorm (25cm) in met boter en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit zodat het in de taartbodem past, doe het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem. 
3. Bak de bodem blind, 20 min op 160°C (het deeg hoeft niet bruin te worden) en begin ondertussen met het maken van de vulling. Laat de bodem iets afkoelen voordat de vulling erin gaat.
Blind bakken is het bakken van de bodem voordat de vulling erin gaat. Het doel is ervoor zorgen dat de bodem al gaar is wanneer de bodem met vulling de oven in gaat. Hierdoor hoeft de vulling niet langer dan nodig in de oven. Leg een laag bakpapier over het deeg en daarop blindbakbonen (keramiek of droge bonen), deze zorgen ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.
4. Snijd de courgettes in hele dunne plakjes, zo mogelijk met behulp van een mandoline. 

5. Klop de eieren en de melk door de room. Voeg driekwart van de kaas toe en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. 

6. Vul de bodem met de plakjes courgettes en giet daar driekwart van het ei-mengsel over. Zet de vorm in het midden van de oven en giet dan de rest van het mengsel erbij. Zo voorkom je dat de vulling over de rand stroomt en kun je de quiche toch mooi tot de rand afvullen. 

7. Bak de quiche 20 minuten op 170°C, strooi na 20 minuten de rest van de kaas over de quiche en bak nog 10 tot 15 minuten totdat de quiche goudbruin is.


Heb jij één van onze recepten gemaakt? Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. 
Doe dat via facebook, twitter of instagram of gewoon onder dit bericht. 
Gebruik op social media hiervoor #koksinfrankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety