Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Tomatensaus van verse tomaten

Joyce & Tom | dinsdag, september 11, 2012 | ||||
Zelf tomatensaus maken van verse tomaten
Het is weer de tijd van de overschotten uit de moestuin. Zo is er nog geen tomaat van plan te verkleuren en zo zijn ze allemaal tegelijk rijp. Tijd voor tomatensaus!



Ingrediënten
  • 1 kg tomaten (soort naar keuze, ook meerdere soorten door elkaar mogelijk)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje worcestershiresauce
  • peper, zout
  • scheutje rode wijn

Dit is een recept voor basis tomatensaus. Je kunt hier nog ingrediënten naar keuze aan toevoegen. Deze saus is bijvoorbeeld erg lekker bij pasta met als extra toevoeging rul gebakken gehakt, basilicum en Parmezaanse kaas of met tonijn, kappertjes en olijven.
1. Snijd de tomaten in kwarten en snijd de ui in stukken en bak deze zachtjes aan (niet bruin laten worden). Voeg na een paar minuten de knoflook (gehalveerd), laurierblaadjes en worcestersauce toe en laat dit heel even zachtjes meebakken.

2. Voeg de tomaten en de wijn toe en laat ongeveer een half uur, met het deksel schuin op de pan, op laag vuur staan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de saus met een staafmixer, voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Mocht de saus te dik zijn kan er nog wat water toegevoegd worden, laat de saus dan daarna nog wel een paar minuten (zachtjes) koken. Voeg extra ingrediënten naar keuze toe en laat de saus daarna weer een paar minuten (zachtjes) koken.
tips:
* tomatensaus laat zich goed invriezen, maak wat extra saus, verdeel het in porties, laat het goed afkoelen en vries het in.
* deze basissaus kan met toevoeging van extra ingrediënten voor verschillende gerechten gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety