Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Mango kwarktaart

Joyce & Tom | zondag, oktober 14, 2012 | |||||
Kwarktaart, altijd lekker. Meestal maken we zelf deeg voor de taart in plaats van een bodem van verkruimelde koekjes met boter. Leuk om te doen, lekkerder en evenveel werk. Voor deze taart gebruikten we mango, nectarine en citroen.


Ingrediënten (taartvorm 25cm)
Deeg
  • 180 gram bloem
  • 90 gram roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • citroenrasp (½ citroen)
  • snufje zout
Kwarkmengsel
  • 400 gram kwark
  • 50 gram suiker
  • 1 mango
  • 1 nectarine
  • sap van ½ citroen
  • 3 blaadjes gelatine

Deeg
1. Maak de boter zacht (ongeveer 20 sec. in de magnetron) en meng de zachte boter met de overige ingrediënten (gaat makkelijk met een vork). Kneed nog heel even met de handen door tot er een mooi zacht deeg is ontstaan. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een lage taart-, of quichevorm(25cm) in met boter en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit zodat het in de taartbodem past, doe het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem blind*, 25 min op 160°C, verwijder daarna de blindbakbonen en bak de bodem nog 5 min op 160°C. Begin ondertussen met het maken van het kwarkmengsel. Laat de bodemgoed afkoelen voordat de vulling erin gaat.

*Blind bakken is het bakken van de bodem voordat de vulling erin gaat. Het doel is ervoor zorgen dat de bodem al gaar is wanneer de bodem met vulling de oven in gaat. Hierdoor hoeft de vulling niet langer dan nodig in de oven. Leg een laag bakpapier over het deeg en daarop blindbakbonen (keramiek of droge bonen), deze zorgen ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.

Kwarkmengsel
3. Laat de gelatine weken in en beetje koud water. Schil de nectarine en de mango, snijd ze in stukken en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg suiker en citroensap toe aan het fruit en verwarm het mengsel zover dat het net niet kookt en zet dan het vuur uit.

4. Knijp gelatineblaadjes uit en roer deze door het hete fruitmengsel zodat de gelatine oplost, laat dit mengsel een beetje afkoelen en klop het dan met een garde door de kwark. Giet het kwarkmengsel in de afgekoelde taartbodem en laat minimaal 4 uren opstijven in de koelkast.


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety