Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Foodblogevent april 2013 Rode Thaise kipcurry



Saus is het thema van het foodblogevent van april 2013.  Makkelijk, zou je denken, bij elke maaltijd hoort een lekker sausje. Maar dat maakt het juist ook lastig, want er zijn zoveel lekkere sauzen. De keuze is gevallen op een saus die door veel mensen gegeten wordt, maar vaak kant-en-klaar -of als boemboe- gekocht wordt.
Rode Thaise curry is makkelijk zelf te maken, te combineren met verschillende soorten vlees of vis en het past in elk seizoen. Voor een pittigere saus voeg je nog een extra rode peper toe.


Ingrediënten (voor 4 personen)
400-500 gram kipfilet (in grove stukken snijden)
zonnebloemolie
1 ui
2 cm verse gember
1 (of 2) rode peper(s)
2 teentjes knoflook
2 theelepels komijn (poeder)
2 theelepels koriander (poeder)
1 theelepel sereh (poeder)
stukje trassi
4 theelepels tomatenpuree
200 ml water of kippenbouillon
scheutje vissaus
stukje santen (ongeveer 2 cm van het blok)

Bereiding

  • begin met het aanbakken van de fijngesneden ui, gember en peper; laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes bakken totdat de ui lichtbruin is; voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak 1 minuut mee
  • daarna de komijn, koriander, sereh, trassi en tomatenpuree toevoegen en bak dit ongeveer 2 minuten op laag vuur mee
  • voeg het water of de bouillon toe en pureer de saus met een staafmixer of in de blender
  • breng de saus weer aan de kook en voeg een scheutje vissaus en de santen toe, roer de saus goed door 
  • proef of de saus goed op smaak is; voeg eventueel wat meer vissaus toe
  • voeg de kipfilet toe aan de saus en laat het zachtjes op laag vuur pruttelen (mét deksel en af en toe doorroeren) totdat de kip net gaar is (ongeveer 5 minuten) 
Lekker met rijst en roergebakken groente.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety