Appeltaart-muffins

Appeltaart-muffin met kwark

Heerlijke appeltaart-muffins met de smaak van appeltaart. Lekker luchtig met stukjes appel, walnoten, rozijnen en kaneel. Even snel iets maken, deze muffins staan binnen een half uur in de oven en in minder dan een uur heb je 12 verse muffins voor bij de koffie.

Ingrediënten (voor 12 appeltaart-muffins)

  • 140 g suiker
  • 1 ei
  • 125 g roomboter (zacht)
  • 2 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 12 halve walnoten (gehakt)
  • 300 gram kwark
  • 250 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
  2. Klop de suiker met het ei schuimig. Doe dit met de mixer of de garde, ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is, de beslagkom even in een bak met warm water.
  3. Klop de kwark door het ei/suiker-mengsel.
  4. Klop de zachte roomboter door het ei/suiker/kwark-mengsel. Wanneer de boter te hard is, is het bijna onmogelijk te mengen, laat de boter in ±1 min op 100 watt in de magnetron zacht worden.
  5. Snijd de appels in blokjes en meng de appels, rozijnen en walnoten door het boter/ei/suiker-mengsel.
  6. Voeg hier bloem, bakpoeder en zout aan toe en meng (met een vork of een spatel) tot er geen bloem meer zichtbaar is, verdeel het beslag over de 12 vormpjes en strooi de kaneel erover.
  7. Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten op 180°C

De muffins zijn erg lekker als ze nog een beetje warm zijn. Na een dag beginnen de muffins een beetje droog te worden, eet ze dus snel op!

Appeltaart-muffin met kwark

——————————————–

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties? Klik dan op de link voor meer info over de kookvakantie.

Heb jij deze appel-taartmuffins gemaakt?

Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.

Doe dat via facebook, twitter of instagram

of laat hieronder een bericht achter.

Appeltaart-muffin - Makkelijke muffins zonder pakje.

2 reacties

  1. Dank je! Ze zijn ook te lekker om te laten liggen..

  2. Die zien er echt goed uit! Heel vervelend ook dat je ze snel moet opeten… hahahha

Geef een reactie