Appeltaart-muffins

Joyce & Tom | vrijdag, november 09, 2012 | ||||
 Appeltaartmuffins met kwark

Ingrediënten (voor 12 muffins)
  • 140 g suiker
  • 1 ei
  • 125 g roomboter (zacht)
  • 2 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 12 halve walnoten (gehakt)
  • 300 gram kwark
  • 250 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje zout 
1. Verwarm de oven voor op 180°C, vul een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
2. Klop de suiker met het ei schuimig. Doe dit met de mixer of de garde, ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is, de beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C, versnelt het proces.
3. Klop de kwark door het ei/suiker-mengsel.

4. Klop de zachte roomboter door het ei/suiker/kwark-mengsel. Wanneer de boter te hard is, is het bijna onmogelijk te mengen, laat de boter in ±1 min op 100 watt in de magnetron zacht worden.

5. Snijd de appels in blokjes en meng de appels, rozijnen en walnoten door het boter/ei/suiker-mengsel.
6. Voeg hier bloem, bakpoeder en zout aan toe en meng (met een vork of een spatel) tot er geen bloem meer zichtbaar is, verdeel het beslag over de 12 vormpjes en strooi de kaneel erover.
Appeltaartmuffins met kwark 
7. Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten op 180°C
De muffins zijn erg lekker als ze nog een beetje warm zijn. Na een dag beginnen de muffins een beetje droog te worden, eet ze dus snel op!

2 opmerkingen:

  1. Die zien er echt goed uit! Heel vervelend ook dat je ze snel moet opeten... hahahha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ze zijn ook te lekker om te laten liggen..

      Verwijderen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety