Indisch runderstoofpotje

Koks in Frankrijk | vrijdag, november 30, 2012 | ||||||||


Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 500-700 gram runderriblap
  • olie en/of boter
  • 1 ui
  • 1cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 theelepels koriander (poeder)
  • 2 theelepels komijn (poeder)
  • 1 theelepel citroengras (poeder)
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 100 ml water 
  • zout, peper
  • 50 gram santen

1. Snijd de ui, gember en peper fijn. Snijd het vlees in stukken van ongeveer drie centimeter en bak de ze bruin in wat olie en/of boter. Bestrooi het vlees tijdens het bakken met zout en peper. Haal het vlees weer uit de pan zodra het om en om bruin is.
2. Bak in hetzelfde vet de ui, peper en gember op laag vuur aan (ongeveer 5 minuten) en snijd ondertussen de teentjes knoflook fijn.
3. Voeg dan de knoflook, koriander, komijn, citroengras toe en bak 1 minuut op laag vuur mee. Doe daarna de ketjap en het water erbij en breng dit aan de kook. Zodra het mengsel kookt kan het vlees weer in de pan.
4. Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe en laat het vlees (ongeveer 3-4 uren) rustig sudderen op heel laag vuur of in de oven 45 minuten op 120° en daarna nog 2 tot 3 uren op 90°.
5. Roer de santen door de saus zodra het vlees klaar is.

TIPS
* Voor een dikkere saus zou je aardappelzetmeel kunnen gebruiken, maar dit heeft nogal invloed op de smaak van de saus. Je kunt het beste het vlees even uit de saus halen en de saus pureren met de staafmixer. Doe het vlees weer in de saus en warm alles nog heel even op.
* Maak 2x de hoeveelheid van dit gerecht, het is makkelijk in te vriezen.
* Lekker met rijst en broccoli.
* Voeg een extra rode peper toe als je van erg pittig houdt!

--------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

2 opmerkingen:

  1. Dit stoofpotje maakte ik vandaag in de oven en smaakte ons erg goed. Ik heb het toen het uit de oven kwam nog even op de kookplaat in laten dikken.

    BeantwoordenVerwijderen