Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Winterkost: Snert

Joyce & Tom | maandag, november 05, 2012 | ||||


Echte winterkost, erwtensoep. Lekker om in het weekend een grote pan van te maken, restjes kun je makkelijk bewaren in de vriezer voor een snelle maaltijd doordeweeks.
Onderstaand recept heeft een paar andere ingrediënten dan traditionele snert, en ook de bereidingswijze is anders. Ik heb tijm en knoflook toegevoegd aan dit recept en ik laat de soep op 90°C garen in de oven. Doordat de soep niet uren staat te pruttelen (koken), maar onder het kookpunt blijft in de oven, behouden de wortel en knolselderij hun beet.
Zelf snert maken

Ingrediënten (4 personen)
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 rookworst
  • boter
  • 100 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (in vieren)
  • ¼ knolselderij (blokjes van ± 1,5 cm)
  • 2 winterpenen (blokjes van ± 1,5 cm)
  • 2 middelgrote aardappelen (blokjes van ± 1,5 cm)
  • 1 prei (in reepjes)
  • 2 takjes tijm
  • laurierblad
  • 400 gram spliterwten 
  • 2 liter heet water

1. Snijd de karbonades doormidden, en bak ze om en om bruin in wat boter. Haal de karbonades zodra ze bruin uit de pan en bewaar ze op een bord totdat ze in de soep kunnen (ze hoeven niet gaar te zijn, garen nog verder in de soep).

2. Bak in hetzelfde vet de spekjes en de gesneden ui aan totdat de spekjes bruin zijn.
3. Zet een grote soeppan op het vuur en doe hier de spekjes en de ui (inclusief bakvet) in en voeg de knoflook, knolselderij, winterpeen, aardappelen, prei, tijm en laurier toe. 
4. Roer het goed door en laat ongeveer 5 minuten meebakken. Voeg het hete water en de spliterwten toe en breng het aan de kook. Voeg zodra de vloeistof kookt de karbonades toe.

5. Laat de soep in de oven op 90°C garen, zo'n 3-4 uren. (past je pan niet in de oven, zet de soep dan op laag vuur op het fornuis). Voeg 10 minuten voor het serveren de gesneden rookworst toe.
 
 
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety