Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Image and video hosting by TinyPic

Fries suikerbrood

Joyce & Tom | donderdag, november 01, 2012 | ||||
Ondanks het enorme aanbod aan lekkernijen bij de Franse bakker zijn er een aantal typisch Hollandse producten die we hier in Frankrijk missen. Eén daarvan is suikerbrood. En daar heb je zo af en toe gewoon trek in. Dus zelf aan de slag!
Zelf Fries suikerbrood maken


Ingrediënten (voor 1 suikerbrood, bakblik 24-26cm)
Deeg
  • 340 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist (of 18 gram verse gist)
  • 7 gram zout
  • 20 gram boter
  • 210 gram melk (lauwwarm)
Vulling
  • 200 gram kleine suikerklontjes
  • 4 gram kaneelpoeder
  • roomboter en suiker voor in de vorm

1. Meng de bloem, gist, boter, zout en melk door elkaar. Let er goed op dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist! Meng net zo lang (met de hand of mixer met deeghaak) totdat er een deeg ontstaat. Ga dan nog 10 minuten door met kneden.
2. Vorm een bol van het deeg en laat het in een afgedekte kom rijzen totdat het volume is verdubbeld (minimaal een uur op kamertemperatuur).
 
3. Vet een cakeblik van 24-26cm in met roomboter en strooi wat suiker over de boter.
 
4. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooide werkbank. Druk het deeg met de hand plat tot een platte ovale vorm. Leg de suikerklontjes met de kaneel in het midden van het deeg en vouw de rest van het deeg om de suikerklontjes. Werk de suikerklontjes en de kaneel door het deeg, stop zodra het deeg eruitziet als op onderstaande foto. Vorm het deeg zodat het in het bakblik past.
Zelf Fries suikerbrood maken
5. Leg het deeg in de vorm, dek het deeg af en laat het deeg nogmaals een uur op kamertemperatuur rijzen.

6. Bak het suikerbrood 30-40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 200°C.
7. Stort het suikerbrood zo snel mogelijk na het bakken op een rooster, smeer de bovenkant in met roomboter en laat het brood afkoelen.
Zelf Fries suikerbrood maken



Fries suikerbrood


Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter. Gebruik hiervoor #koksinfrankrijk. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety