Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Voor echte chocofans - Brownies

Joyce & Tom | zondag, november 18, 2012 | |||||

Als je van chocolade houdt, moet je echt een keer brownies gemaakt hebben. En dan het liefst wel wanneer je bezoek krijgt, zodat je niet alles zelf opeet. Echt gezond is het namelijk niet, wel erg lekker! Het recept is zeer eenvoudig, kan bijna niet mislukken.
Lekker bij de koffie, bij een high tea of als dessert met een bolletje vanille-ijs.

Zelf brownies maken



Ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 175 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 90 gram bloem
  • 5 gepelde walnoten (of andere noten)

Bereiding 
1. Bekleed een brownievorm (ongeveer 20x20cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe de boter en de chocolade in een pannetje en laat dit op heel laag vuur smelten. Zorg er voor dat de chocolade op de boter ligt en niet andersom. Het vuur kan alvast uit als er nog klonten chocolade en boter zichtbaar zijn. Het smelten gaat gewoon door en zo voorkom je dat het aanbrand. Laat het chocolade/boter-mengsel afkoelen.

3. Klop de suiker en de eieren door elkaar, totdat het mengsel lichtschuimig is geworden. Klop het afgekoelde chocolade/boter-mengsel door het ei/suiker-mengsel. Werk met een spatel de bloem erdoor. Doe het beslag in de vorm en strooi de walnoten erover. Bak de brownie 30-35min op 175°C en laat de brownie een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.


 Heb jij één van onze recepten gemaakt? 
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden. 
Doe dat via facebook, twitter of instagram of laat hieronder een bericht achter. 
Gebruik op social media hiervoor #koksinfrankrijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety