Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Hartige muffins met pompoen, salie en bleu d'Auvergne

Joyce & Tom | vrijdag, december 07, 2012 | |||||
Door een heel goed pompoen-seizoen zitten we met een aardige voorraad pompoenen. Met een beetje creativiteit kun je pompoen verwerken in heel veel gerechten. De combinatie met salie is wat mij betreft een werelduitvinding.
Deze keer ging ik voor hartige muffins. Lekker bij de borrel, maar ze zijn ook heerlijk als lunch of voorgerecht.




Ingrediënten (12 muffins)
  • 150 gram bleu d'Auvergne (of andere blauwschimmelkaas)
  • 450 gram pompoen
  • olie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes salie
  • zout & peper
  • 3 eieren
  • 180 gram bloem
  • 90 gram boter
  • 225 gram kwark
  • 8 gram bakpoeder
1. Snijd de pompoen in kleine blokjes en bak ze op laag vuur aan in wat olie (± 5 min), voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en bak ze nog heel even mee met de pompoen. Laat het pompoenmengsel afkoelen. Snijd de salieblaadjes in reepjes en voeg ze toe aan de pompoen.

2. Vet de muffinvormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Maak de boter zacht door 20sec. in de magnetron te verwarmen. Klop de eieren een beetje schuimig met een garde, klop dan de kwark erdoor en vervolgens de zachte boter.

4. Meng met een vork het gebakken pompoenmengsel en de kaas in kleine blokjes door het beslag. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag en vul de muffinvormpjes. 

5. Bak de muffins in 35-45 minuten op 180°C, laat de muffins na het bakken nog een paar minuten in de vormpjes afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl