Linzencurry met pompoen en spinazie

Koks in Frankrijk | zondag, december 09, 2012 | |||||||
Vegetarische curry met pompoen, spinazie, rozijnen en Indiase kruiden
Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 250 gram groene linzen
  • 750 gram pompoen
  • 250 gram spinazie
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook 
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel fenegriek
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 5 verse tomaten (of 1 blikje gepelde tomaten)
  • ½ liter water
  • zout & peper
  • verse koriander

1. Snijd de ui en rode peper fijn en bak ze aan in wat olie. Hak de knoflook fijn en bak deze samen met  de specerijen en de tomatenpuree ongeveer een minuut mee.

2. Snijd de tomaten in stukken, voeg ze toe en bak de tomaten 1 minuut mee.

3. Doe de linzen en het water erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Laat de linzen, op laag vuur, in ongeveer 30 minuten gaar koken.

4. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van ± 1cm, roerbak de pompoen (met zout en peper naar smaak) gaar in wat olie, roerbak de spinazie de laatste minuut nog even mee. Meng de rozijnen door de pompoen met spinazie.

5. Zodra de linzen gaar zijn kunnen de pompoen met spinazie en rozijnen en door gemengd worden
garneer met verse koriander.

Lekker met basmatirijst! 


--------------------------------------------

Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij één van onze recepten gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Indiase vega(n) linzencurry met pompoen, spinazie, rode peper en rozijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten