Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Linzencurry met pompoen en spinazie

Joyce & Tom | zondag, december 09, 2012 | |||||


Ingrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen)
  • 250 gram groene linzen
  • 750 gram pompoen
  • 250 gram spinazie
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook 
  • ½ theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel fenegriek
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 5 verse tomaten (of 1 blikje gepelde tomaten)
  • ½ liter water
  • zout & peper
  • verse koriander
1. Snijd de ui en rode peper fijn en bak ze aan in wat olie. Hak de knoflook fijn en bak deze samen met  de specerijen en de tomatenpuree ongeveer een minuut mee.
 
2. Snijd de tomaten in stukken, voeg ze toe en bak de tomaten 1 minuut mee.
 
3. Doe de linzen en het water erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en breng het aan de kook. Laat de linzen, op laag vuur, in ongeveer 30 minuten gaar koken.
 
4. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes van ± 1cm, roerbak de pompoen (met zout en peper naar smaak) gaar in wat olie, roerbak de spinazie de laatste minuut nog even mee. Meng de rozijnen door de pompoen met spinazie.
 
5. Zodra de linzen gaar zijn kunnen de pompoen met spinazie en rozijnen en door gemengd worden
garneer met verse koriander.

Lekker met basmatirijst! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl