Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Streekgerecht uit de Auvergne: Truffade

Joyce & Tom | zondag, december 16, 2012 | ||||||
Truffade, één van de meest populaire streekgerechten uit de Auvergne (midden-Frankrijk). Een zeer smakelijk, maar eenvoudig boerengerecht met aardappel en kaas als hoofdbestanddelen. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de Cantal, een departement in het zuiden van de Auvergne.  De kaas (Cantal) die in de truffade gebruikt wordt is ook afkomstig uit dit departement.
Truffade | Streekgerecht uit de Auvernge (midden Frankrijk)

Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 300-400 gram verse Cantal (of een andere verse kaas)
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram spekjes
  • olie en boter (of eenden- of ganzenvet)
  • peper
  • zout
1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer ½ cm. Snijd de knoflookteentjes in vieren. Verhit een ruime hoeveelheid boter (of ander vet) en olie in een hapjespan en voeg de aardappelen, spekjes, knoflook, zout en peper hier in aan toe, laat dit een paar minuten bakken zet daarna het vuur lager en doe een deksel op de pan.
2. Laat de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten gaar worden in het vet en voeg daarna de kaas in stukken toe, laat de kaas over de aardappelen smelten en roer het goed door. Zodra de kaas helemaal gesmolten is, kan de truffade geserveerd worden.

Lekker met een salade, rauwe ham en augurkjes. Kun je geen verse Cantal vinden voor dit gerecht, gebruik dan een verse of zeer jonge andere kaas, bijvoorbeeld jonge Goudse kaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety