Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Karamel (salted)

Joyce & Tom | maandag, januari 07, 2013 | ||||
homemade Caramel










Een beetje geduld, suiker en water, dat is alles wat je nodig hebt om een heerlijke karamel te maken. Voeg gezouten roomboter toe en je hebt 'salted caramel'! Bewaar wat je over hebt in een schone jampot in de koelkast.

Ingrediënten (voor 1 jampot)
400 gram suiker
100 ml heet water
100 gram gezouten roomboter (optioneel)

Bereiding
  • zorg dat er 100ml heet water klaarstaat
  • doe de suiker in een pannetje en zet het op laag vuur
  • zodra de onderste laag van de suiker begint te smelten met een garde de suiker doorroeren
  • haal de suiker van het vuur zodra de suiker een mooie karamelkleur heeft, zet het pannetje in de gootsteen en giet het water bij de suiker -doe dit voorzichtig, het kan spetteren en de suiker is erg heet!- roer het door zodat er een gladde karamel ontstaat
  • voeg voor extra lekkere karamel 100 gram gezouten roomboter door de karamel
  • giet de karamel in een schone jampot
tip:
* mochten er klontjes zijn ontstaan na het toevoegen van het water, zet het pannetje dan nog even op laag vuur en roer de karamel goed door

2 opmerkingen:

  1. Dit wordt toch hard als het is afgekoeld?????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Door water toe te voegen blijft de caramel zacht. Je zou ook nog een klont gezouten boter toe kunnen voegen voor extra lekkere caramel.

      Verwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety