Caramel (salted)

Joyce & Tom | maandag, januari 07, 2013 | ||||
homemade Caramel










Een beetje geduld, suiker en water, dat is alles wat je nodig hebt om een heerlijke caramel te maken. Voeg gezouten roomboter toe en je hebt 'salted caramel'! Bewaar wat je over hebt in een schone jampot in de koelkast.

Ingrediënten (voor 1 jampot)
400 gram suiker
100 ml heet water
100 gram gezouten roomboter (optioneel)

Bereiding
  • zorg dat er 100ml heet water klaarstaat
  • doe de suiker in een pannetje en zet het op laag vuur
  • zodra de onderste laag van de suiker begint te smelten met een garde de suiker doorroeren
  • haal de suiker van het vuur zodra de suiker een mooie caramelkleur heeft, zet het pannetje in de gootsteen en giet het water bij de suiker -doe dit voorzichtig, het kan spetteren en de suiker is erg heet!- roer het door zodat er een gladde caramel ontstaat
  • voeg voor extra lekkere caramel 100 gram gezouten roomboter door de caramel
  • giet de caramel in een schone jampot
tip:
* mochten er klontjes zijn ontstaan na het toevoegen van het water, zet het pannetje dan nog even op laag vuur en roer de caramel goed door

2 opmerkingen:

  1. Dit wordt toch hard als het is afgekoeld?????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Door water toe te voegen blijft de caramel zacht. Je zou ook nog een klont gezouten boter toe kunnen voegen voor extra lekkere caramel.

      Verwijderen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety