Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Luchtige caramelvla

Zelf vla maken -homemade caramel vla














Zelf  vla maken is niet zo moeilijk en ook nog eens veel lekkerder dan kant-en-klare vla uit een pak. Het is bij dit recept aan te raden een voedselthermometer te gebruiken. De vla moet een temperatuur bereiken van 80°C en mag niet koken! Als je het vla maken eenmaal onder de knie hebt kun je ook nog eens eindeloos variëren met verschillende smaken. In dit recept gebruik ik zelfgemaakte caramel.



Ingrediënten (voor 4 personen):
500 ml halfvolle melk
5 eetlepels caramel
5 eidooiers
2 eiwitten

Bereiding
  • splits de eieren in wit en dooiers, voor dit recept heb je vijf dooiers nodig en 2 eiwitten - bewaar de 3 andere eiwitten voor een ander recept
  • verhit de melk met 5 eetlepels caramel in een steelpannetje met dikke bodem, haal de pan van het vuur zodra de melk tegen de kook aan komt
  • giet ongeveer een derde van de melk bij de eidooiers, klop het snel door elkaar met een garde en giet het dan weer terug bij de rest van de melk
  • verhit het mengsel -al roerend met een spatel- op laag vuur 
  • haal de pan van het vuur zodra het mengsel 80°C is, blijf het dan steeds nog een beetje doorroeren totdat het enigszins is afgekoeld
  • bedek de vla met een stukje bakpapier om de vorming van een vel tegen te gaan en laat de vla verder afkoelen in de koelkast
  • zodra de vla goed is afgekoeld kan er eiwit aan toegevoegd worden om luchtige vla te maken
  • klop 2 eiwitten -met een garde of mixer- stijf, klop ongeveer een derde van het eiwitschuim met een garde door de vla en meng daarna de rest van het eiwitschuim met een spatel erdoor 
Lekker met een toef slagroom en chocoladerasp!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety