Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Appeltaart

Joyce & Tom | zondag, april 07, 2013 | ||||||||
Hollande appeltaart
















Ik ben dol op taartjes bakken en eten, maar echt gezond is het niet. Daarom wissel ik hele ongezonde baksels af met iets minder ongezonde, namelijk met fruit of kwark.
Deze Hollandse appeltaart bevat lekker veel appels. Het zou nog gezonder zijn om gewoon een appel te eten, maar dit is zo veel lekkerder!

Ingrediënten (vorm ø20 cm):
200 gram bloem
120 gram boter
70 gram basterdsuiker
1 ei
500 gram appels (goudreinetten)
sap van ½ citroen 
2 eetlepels paneermeel
suiker & kaneel of caramel

Bereiding:
  • maak de boter zacht -ongeveer 20 sec. in de magnetron-, meng de zachte boter met de bloem, suiker en de helft van het ei -bewaar de rest van het ei-
  • kneed nog heel even met de handen door tot er een mooi zacht deeg is ontstaan, en laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten
  • vet de bakvorm in met boter of bekleed met bakpapier
  • schil de appels en snijd ze in blokjes, voeg het sap van een halve citroen hier aan toe en breng de appels op smaak met kaneel en suiker of een paar lepels karamel
  • rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de vorm hiermee, verdeel de paneermeel over de bodem van de taart en vul de vorm met de appels
  • rol de rest van het deeg uit, snijd in repen en maak een mooi raster voor op de taart - maak het raster alvast op een stuk bakpapier en laat het daarna voorzichtig op de taart glijden - bestrijk de taart met de rest van het geklutst ei
  • bak de taart 60-70 minuten op 175°

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety