Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Boontjes

Met een eigen moestuin moet je een beetje geduld op kunnen brengen. Je doet de zaadjes in de grond en dan is het wachten tot er iets opkomt. Het zakje van de sperziebonen vermelde 10-20 dagen. Met mijn ongeduldige aard kon ik het niet laten vanaf dag 1 al te kijken of er al iets groens te zien was. Je weet dat het onmogelijk is dat er na één dag al iets te zien is, maar toch. Tegelijk met de sperziebonen zaaiden we ook snijbonen en boterboontjes. Door de -schijnbaar- ideale weersomstandigheden
is op bovenstaande foto het resultaat na 7 dagen te zien. Niet een klein beetje groen, maar zelfs al hele blaadjes! Bijna alle gezaaide boontjes zijn al opgekomen en doen hard hun best om groter te worden. Je ziet ze bijna groeien.

De komende weken worden er nog meer boontjes gezaaid, zodat niet alle bonen tegelijk klaar zijn om te oogsten. Over een paar weken kunnen we dan 's ochtends de moestuin in om boontjes te oogsten. En dan komt het leukste onderdeel. Koken met je zelf gekweekte oogst. Het is dan hoogseizoen in onze chambres d'hôtes, dus aan proefpersonen geen gebrek. Wie dan 's avonds bij ons aanschuift voor het diner kan dan rekenen op een voor- of hoofdgerecht met heerlijke, verse boontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety