Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Crème pâtissière

Tegenwoordig verkoopt de gemiddelde supermarkt kant-en-klare mixen voor alles. Taarten, muffins, pannenkoeken, het zit allemaal in een pakje. Je hoeft niet meer na te denken over het recept of de werkwijze. Je koopt zo'n verpakking, volgt de aanwijzingen en klaar. De fabrikanten laten je denken dat dit dé manier is om bijvoorbeeld zelf banketbakkersroom voor taart of gebak te maken. Zonder pakje zou het te moeilijk zijn.

Crème pâtissière -banketbakkersroom- is heel makkelijk zelf te maken en erg lekker! En je hebt slechts 6 ingrediënten nodig.

Ingrediënten (genoeg voor het vullen van een lage open fruittaart ø22cm)
  • 2 eidooiers 
  • ½ vanillestokje
  • 200 ml melk
  • 10 gram bloem
  • 10 gram maïzena
  • 80 gram suiker 

- snijd het ½ vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit en deze met de melk in de pan, breng dit langzaam aan de kook
- klop de eidooiers met de suiker witschuimig, klop hier de maïzena en de bloem door
- schenk -al kloppen met een garde- een derde van de hete melk bij het eimengsel . Giet dit dan weer bij de overgebleven melk in de pan en laat het op laag vuur -al kloppend- binden, laat de crème een aantal minuten zachtjes doorkoken, blijf kloppen om aanbranden te voorkomen. 
- laat de crème iets afkoelen, wel af en toe doorroeren om velvorming te voorkomen, en zet het dan tot gebruik in de koelkast
- de crème voor gebruik nog even goed doorkloppen zodat het makkelijker te verwerken is

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety