Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Foodblogevent juni 2013 - Mango-kokosijs


Wat een uitdaging, het foodblogevent van juni 2013. IJs zónder suiker, zónder koemelk en vegetarisch. Wij maken (te) weinig ijs. En dan nu ook nog met restricties. Maar het is gelukt. Een lekker zomers ijsje van mango, kokos en kardemom, makkelijk te maken en heerlijk verfrissend van smaak. Het citroensap haalt de zoetheid van de mango wat meer naar voren. En de kardemom geeft het ijs net iets extra's.
Kijk voor de spelregels van het foodblogevent en meer inzendingen voor juni 2013 op de blog van Kelly Bennis.

Ingrediënten
2 rijpe mango's
1 eetlepel citroensap
250 ml kokosmelk
2 eidooiers
2 kardemompeulen

Bereiding
- pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine zo fijn mogelijk en voeg het citroensap toe
- plet de kardemompeulen een beetje en doe deze met de kokosmelk in een pan, breng dit langzaam aan de kook
- klop de eidooiers schuimig , schenk hierbij -al roerend- een derde van de hete kokosmelk. Giet dit mengsel weer bij de overgebleven kokosmelk in de pan en laat het op laag vuur -al roerend- binden, laat de kokoscrème niet koken (zelfde werkwijze als bij crème anglaise)
- laat de crème iets afkoelen en voeg dan de gepureerde mango toe, laat het mengsel in de koelkast goed koud worden en doe het daarna in de ijsmachine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl