Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Moussaka















Aan de ene kant vind ik moussaka echt comfortfood voor op een koude, natte herfstachtige dag. Maar aan de andere kant roept het een zomers gevoel op, want moussaka is Griekenland en Griekenland is vakantie. Afgelopen week was het dus echt weer voor zo'n lekkere ovenschotel.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 aubergines
8 middelgrote aardappelen
450 gram gehakt
4 tomaten (of een blikje tomatenblokjes)
2 eetlepels tomatenpuree
250 ml water(of bouillon)
1 eetlepel bloem
1 ui
1 teentje knoflook
kaneel
1 eetlepel oregano

2 eetlepels bloem
30 gram boter
250 ml melk
nootmuskaat
1 rode paprika
zout, peper

Bereiding

Tomatensaus

  • de ui fijnsnijden en samen met het gehakt aanbakken in wat olie, voeg na een paar minuten de fijn gesneden knoflook, de oregano en de tomatenpuree toe
  • laat dit nog een minuutje bakken en voeg dan 1 eetlepel bloem toe,  goed doorroeren totdat er geen bloem meer zichtbaar is
  • voeg dan het water (of bouillon) en de tomaten (in blokjes) toe, breng de saus al roerend aan de kook, laat het enkele minuten doorkoken en breng op smaak met kaneel, zout en peper
Béchamelsaus
  • smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer het goed door en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes bakken - niet bruin laten worden -
  • haal het mengsel (de roux) van het vuur voeg dan een kwart van de koude melk toe en roer goed door - kan met een garde - zet het weer terug op laag vuur en wacht tot te saus begint te binden
  • voeg dan de rest van de melk toe, roer goed door totdat er een gladde saus ontstaat, en breng de saus langzaam aan de kook, laat het 2-3 minuten zachtjes doorkoken
  • voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe
Snijd de aubergine en aardappel in plakken van ongeveer ½cm. Stel de ovenschotel samen, begin met een laag tomatensaus, daarna aardappel, aubergine en herhaal dit, voeg als laatste de béchamelsaus en de rode paprika (in reepjes) toe. Eventueel kun je ook nog kaas over de schotel strooien.
Bak de ovenschotel op 180°C in ongeveer 45 minuten gaar en mooi bruin. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl