Quiche met bleu d'Auvergne


quiche van 25cm
bodem:
200 gram bloem
100 gram roomboter
1 ei
snufje zout
1 el water

- snijd de boter in blokjes en voeg deze aan de bloem toe, voeg ei, zout en water toe
- kneed met de handen totdat er een deeg ontstaat (kan ook in de keukenmachine, op de 'pulse' stand en laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten
- verwarm de oven voor op 160°C, vet een quichevorm (25cm) in met boter en bestuif deze met bloem
- rol het deeg uit zodat het in de taartbodem past, doe het deeg in de vorm en prik gaatjes in de bodem - bak de bodem blind, 20 min op 160°C (het deeg hoeft niet bruin te worden)
- begin ondertussen met het maken van de vulling,  laat de bodem iets afkoelen voordat de vulling erin gaat

Blind bakken is het bakken van de bodem voordat de vulling erin gaat. Het doel is ervoor zorgen dat de bodem al gaar is wanneer de bodem met vulling de oven in gaat. Hierdoor hoeft de vulling niet langer dan nodig in de oven. Leg een laag bakpapier over het deeg en daarop blindbakbonen (keramiek of droge bonen), deze zorgen ervoor dat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken.

vulling:
3 eieren
1 el bloem
300 ml melk
100 gram spekjes
100 gram Bleu d'Auvergne (of andere blauwschimmelkaas)
5 gehakte salieblaadjes
1 sjalotje
zout, peper

- doe de kaas, spekjes, sjalotje en salie in de voorgebakken bodem
- voeg een scheutje melk aan de bloem toe en klop totdat de bloem opgelost is, voeg de rest van de melk toe en klop de eieren erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe (voeg niet teveel zout toe, de kaas en spekjes zijn vrij zout)
- giet het ei-mengsel over de vulling, tot net iets onder de rand
- bak de quiche 30-35 minuten op 170°C, totdat de quiche goudbruin is

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety