Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Bonen!

Joyce & Tom | zondag, september 08, 2013 | ||||||
begin juni
half augustus

























Oogsten is, naast het zien groeien van de plantjes, toch wel het leukste aan het hebben van een eigen moestuin. De bonen zijn dit jaar een succesverhaal. Al vanaf eind juli oogsten we om de dag een flinke portie. Gelukkig hebben we de hele zomer gasten gehad waar we bijna dagelijks voor koken, want voor 2 personen is het veel te veel!
Voor de nodige variatie hebben we 4 soorten bonen. Snij-, boter-, pronk,- en sperziebonen. Voor onderstaand recept kun je één van deze soorten of een mix ervan gebruiken.

Voor 2 personen:
400 gram sperziebonen
zout
1 sjalotje
1 teentje knoflook
klontje roomboter
verse peterselie

Dop de boontjes, snijd ze doormidden en kook ze, met wat zout, beetgaar. Bak ondertussen een fijngesneden sjalotje glazig in roomboter en voeg een teentje knoflook(geperst of fijngesneden) toe en bak even mee. Haal van het vuur en laat staan tot de boontjes gaar zijn. Giet de bonen af en doe de roomboter, sjalot en knoflook bij de bonen. Strooi nog wat fijngehakt peterselie erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl