Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Bonen!

Joyce & Tom | zondag, september 08, 2013 | ||||||
begin juni
half augustus

Oogsten is, naast het zien groeien van de plantjes, toch wel het leukste aan het hebben van een eigen moestuin. De bonen zijn dit jaar een succesverhaal. Al vanaf eind juli oogsten we om de dag een flinke portie. Gelukkig hebben we de hele zomer gasten gehad waar we bijna dagelijks voor koken, want voor 2 personen is het veel te veel!
Voor de nodige variatie hebben we 4 soorten bonen. Snij-, boter-, pronk,- en sperziebonen. Voor onderstaand recept kun je één van deze soorten of een mix ervan gebruiken.

Voor 2 personen:
400 gram sperziebonen
zout
1 sjalotje
1 teentje knoflook
klontje roomboter
verse peterselie

Dop de boontjes, snijd ze doormidden en kook ze, met wat zout, beetgaar. Bak ondertussen een fijngesneden sjalotje glazig in roomboter en voeg een teentje knoflook(geperst of fijngesneden) toe en bak even mee. Haal van het vuur en laat staan tot de boontjes gaar zijn. Giet de bonen af en doe de roomboter, sjalot en knoflook bij de bonen. Strooi nog wat fijngehakt peterselie erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety