Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Kweepeer

Joyce & Tom | vrijdag, oktober 25, 2013 | ||||||||||

In tegenstelling tot vorig jaar hebben we een zeer goede kweeperenoogst.  Ongeveer 50 à 60kg, en dat van slechts 1 boom. Na een aantal mensen -zonder boom- blij gemaakt te hebben met een aantal kilo's, moesten we toch echt aan de slag met de verwerking. Om te beginnen met kweeperengelei.
Veeg met een doek de donzige laag van de kweeperen af. Snij de vruchten in stukken, zet ze onder water en breng aan de kook. Laat de peren langzaam koken totdat de kweeperen bijna uit elkaar vallen. Dek de pan af, en laat het een nacht staan.
Zeef de vruchten uit het sap. Giet het sap door een zeef met daarin een kaasdoek of een schone theedoek.
Voeg ongeveer een derde van het gewicht van het sap aan suiker toe. Breng aan de kook, en laat het sap koken tot een temperatuur van 103°-105°C. De gelei is nu stevig genoeg. Schep om te testen een lepeltje gelei op een koud schoteltje. Laat even staan en kijk of de gelei stevig genoeg is. Zo niet, dan nog even doorkoken tot de juiste stevigheid bereikt is. Vul de gelei af in schone (jam)potten.
Kijk voor meer recepten met kweepeer op kweepeer.nl
 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl