Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Witte bonen in tomatensaus


De herfst is begonnen, het wordt wat kouder en eerder donker 's avonds. Na een warme zomer met veel salades, pasta en andere lichte gerechten is het nu tijd voor stevigere kost. Heerlijk, dat is één van de leuke aspecten van wisselende seizoenen, andere ingrediënten en andere gerechten!
Bij 'witte bonen in tomatensaus' denk ik in eerste instantie aan de kant-en-klare variant in een pot, maar deze variant met zelfgemaakte tomatensaus is écht lekker.
witte bonen in tomatensaus


Ingrediënten (4 personen)
  • 400g (schouder)karbonade
  • 200 gram spekjes
  • boter
  • 2 laurierblaadjes
  • bosje tijm
  • bosje bonenkruid
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg tomaten
  • peper, zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kopje rode wijn
  • 350 g gedroogde witte bonen (of 2 grote potten)
  • 2 wortels
  • 2 appels
  • peterselie voor de garnering

De gedroogd witte bonen moeten minimaal 12 uren voor bereiding in ruim koud water weken. Giet de bonen af en kook ze in water met een beetje zout in 30-50 minuten gaar. Maak ondertussen de tomatensaus.

Tomatensaus
  • snijd de tomaat, ui en knoflook in grove stukken 
  • snijd de appel en de wortels in blokjes
  • bak het vlees aan in wat boter, haal het vlees uit de pan zodra het mooi bruin is.
  • bak de ui, knoflook, tomatenpuree en tomaat aan in hetzelfde vet
  • voeg de rode wijn, wortels, appels, tijm en bonenkruid toe en doe het vlees er weer bij
  • roer alles goed door en breng het aan de kook en laat het ongeveer een half uur zachtjes op laag vuur pruttelen, voeg zout en/of peper naar smaak toe.
  • laat de laatste 10 minuten de gegaarde witte bonen meewarmen
Lekker met een stokbroodje!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl