Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Tefal Actifry-mini

Joyce & Tom | vrijdag, november 08, 2013 | ||||||||||
Wat een aandacht voor de Tefal actifry-mini. De ene na de andere blogger schrijft een review over de actifry. Over dat je zo lekker en gezond kan koken met weinig vet. En dat de frites écht lekker zijn uit het apparaat. De testers zouden het apparaat nóóit zelf aanschaffen, maar bevelen hem de rest van Nederland van harte aan.

Want patates frites -gefrituurde aardappelen-, maar dan zonder vet, wie wil dat nu niet? Dan kan er tenminste nog een extra klodder mayo bij. Het vetpercentage* van frites uit de actifry is 3,28% (zelfgemaakte frites) tot 8,14% (diepvries frites). Frites uit de frituurpan hebben een vetpercentage van 8,46% (zelfgemaakte frites) tot 15,3% (diepvries frites). De frites uit de actifry bevatten dus 50% minder vet dan frites uit de frituurpan. Voor het hele lage vetpercentage van 3,28% moet je wel zelf aardappels schillen en snijden. Snacks als bitterballen en kroketten zijn -door de draaiarm- niet geschikt voor in de actifry.

Naast frites bakken kan de actifry nog meer, namelijk complete maaltijden bereiden. Ik lees op de site van tefal dat de actifry-mini een inhoud heeft van 600 gram. Oké, als je voor 1 persoon kookt is dat genoeg, maar voor 2 personen heb je dus een extra pan nodig. 'Geen pannen op het fornuis', wat in de reviews wordt genoemd als voordeel, gaat voor 2 personen dus niet op.

Bij de actifry zit een receptenboekje en op internet zijn recepten te vinden (receptenoverzicht). Het zijn leuke recepten, maar overal waar het woord actifry staat kun je ook heel goed hapjespan, wok, koekenpan of zelfs oven invullen. Voor de recepten gebruik je net zoveel olie (1-2 'actifry lepels') als wat je in elke andere pan zou gebruiken. Minder vet lijkt hier niet van toepassing.
Je hoeft niet zelf te roeren, de actifry doet het voor je. Vooral geschikt voor keukenprinsen en -prinsessen die nogal eens wat laten aanbranden, las ik in een review. Je zult dan wel de herrie die het apparaat maakt op de koop toe moeten nemen, hij maakt het geluid van een föhn las ik op verschillende blogs. 

Voor de duidelijkheid, ik heb het apparaat niet getest. Ik zag nogal veel reviews voorbijkomen, en werd daardoor nieuwsgierig naar het nut van de actifry. De frites uit de actifry bevatten 50% minder vet, dat is het grootste voordeel van de actifry. Verder ben ik niet overtuigd. Ben jij wel overtuigd van het nut van de actifry, koop er dan vooral één. Niet overtuigd? Investeer dan in een goede hapjespan -met antiaanbaklaag- en een houten spatel. Halveer je snackbarbezoeken (50% minder vet!) en geniet van je frites!

*bron: consumentenbond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl