Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Pasta met pompoen

















Door de enorme pompoenoogst dit jaar eten we redelijk vaak pompoen deze herfst. Helemaal niet erg, mits je een beetje varieert met gerechten.
Gisteren stond er pasta met gebakken pompoen, salie en tomatensaus op het menu.

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • 220 gram pasta
  • 4 grote tomaten
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 scheutje rode wijn
  • 500 gram pompoen (blokjes)
  • 8 blaadjes salie
  • zout, peper

1. Kook de pasta en begin ondertussen met het maken van de saus.  
2. Snijd de ui klein en bak de ui samen met de spekjes aan. Voeg een geperst teentje knoflook toe zodra de spekjes bruin zijn. Snijd de tomaten in kleine stukken en voeg deze samen met de tomatenpuree, worcestersaus en rode wijn toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de saus pruttelen tot de tomaten stuk gekookt zijn. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is.


3. Bak de pompoen in wat olie. Des te verser de pompoen, des te sneller de pompoen gaar is. Snijd de salie in reepjes en voeg dit toe zodra de pompoen gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel een klontje roomboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl