Pasta met pompoen

Door de enorme pompoenoogst dit jaar eten we redelijk vaak pompoen deze herfst. Helemaal niet erg, mits je een beetje varieert met gerechten. Gisteren stond er pasta met gebakken pompoen, salie en tomatensaus op het menu.

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 170 gram pasta
  • 4 grote tomaten
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 tl worcestersaus
  • 400 gram pompoen (blokjes)
  • 8 blaadjes salie
  • zout, peper
  1. Kook de pasta en begin ondertussen met het maken van de saus. 
  2. Snijd de ui klein en bak de ui samen met de spekjes aan. Voeg een geperst teentje knoflook toe zodra de spekjes bruin zijn. Snijd de tomaten in kleine stukken en voeg deze samen met de tomatenpuree, worcestersaus en rode wijn toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de saus pruttelen tot de tomaten stuk gekookt zijn. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is.
  3. Bak de pompoen in wat olie. Des te verser de pompoen, des te sneller de pompoen gaar is. Snijd de salie in reepjes en voeg dit toe zodra de pompoen gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel een klontje roomboter.
——————————————–
Wil je meedoen met één van onze kookvakanties?
Kijk dan hier voor meer info.
Heb jij deze pasta met pompoen gemaakt?
Laat het ons dan weten, dat zouden we leuk vinden.
Doe dat via facebook, twitter of instagram
of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie