Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Snel en makkelijk - Homemade ajam ketjap



















Een van mijn favoriete gerechten met kip. Kip in ketjapsaus. Het is makkelijk te maken en ook nog eens snel klaar. Ideaal wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken.

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram kipfilet
1 rode peper
1 grote ui
1 cm verse gember
2 teentjes knoflook
1 el goela djawa (of bruine suiker)
1 tl korianderpoeder
3 el ketjap manis
4 el water
1 tl citroensap
zout, peper

Snijd de ui, rode peper, knoflook en gember klein, doe de goela djawa en het korianderpoeder erbij en maal alles fijn in een vijzel.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes en bak deze samen met het kruidenmengsel aan in wat olie. Voeg na ongeveer 3 minuten de ketjap, het water en het citroensap toe. Laat de kip -op laag vuur, mét deksel- nog ongeveer 10 minuten garen in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Lekker met rijst of noodles en roergebakken groente.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl