Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Pittige pompoensoep

Joyce & Tom | zondag, december 15, 2013 | |||||
Nodig voor een flinke pan soep:
1 flespompoen
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
olie of boter
2 laurierblaadjes
2 tl paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
scheutje worcestersauce
zout, peper
water (of bouillon)
scheutje room of een schep crème fraîche

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van 2cm. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Bak de pompoen met de ui aan in wat boter of olie. Voeg na 5 minuten de knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, laurier en worcestersauce toe en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken. Voeg dan zoveel -heet- water of bouillon toe, zodat de pompoen net onder staat. Breng aan de kook en laat -op laag vuur- de pompoen gaar worden. Pureer de soep met de blender of de staafmixer en breng op smaak met zout, peper en room of crème fraîche.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety