Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Weekmenu (50)

Joyce & Tom | zondag, december 15, 2013 | ||||
Het was een heerlijke, zonovergoten week. 's Ochtends helemaal wit van de rijp en 's middags een strakblauwe lucht en zo'n 15-20°C. Heerlijk! Buiten van de zon genieten en daarna binnen van de houtkachel en lekker eten.  

Dit kwam deze week uit onze keuken:

Pittige lasagne met salami en paprika

Quiche met bleu d'Auvergne


Linzencurry met pompoen en varkensvlees. Deze linzencurry maakten we al eens eerder, maar dan de vegetarische variant. Het verschil met de vegetarische versie is uiteraard het varkensvlees. Het varkensvlees (ongeveer 100 gram per persoon) bakten we aan en gaarden we daarna mee met met de linzen.

Gebakken kalkoenfilet met rode wijnsaus, aardappelpuree en rode bietjes
Lekkere rode bietjes uit eigen tuin, langzaam gegaard in de oven.

Pompoensoep
Deze herfst eten we vaak pompoen, we hebben er namelijk meer dan 20 kunnen oogsten. Pompoen eindigt vaak als soep, lekker makkelijk en snel te maken. Ook kun je ook nog veel variƫren in smaak. Deze keer maakten we een pittige soep met komijn- en paprikapoeder.


We bakten nog een lekker suikerbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl