Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Weekmenu (51)

Joyce & Tom | zondag, december 22, 2013 | ||||||||
Dit was de laatste week van de herfst, de feestdagen staan voor de deur en de winter is begonnen. Wij zijn dol op stamppot en zo vlak voor kerst is dat een ideaal gerecht. Er stond dan ook twee keer stamppot op het menu de afgelopen week. Boerenkool -een van onze favorieten- wordt hier in Frankrijk bijna niet verkocht. Daarom hebben we -dit jaar voor het eerst- zelf boerenkool gezaaid. Dat groeit fantastisch, de planten zijn enorm. Genoeg voorraad voor de hele winter. Binnenkort eens experimenteren met gerechten anders dan stamppot. 

In week 51 aten wij:
Homemade Babi Ketjap - Indisch - boemboe
Babi ketjap met nasi


Lamsstoofpot met couscous, pompoen en kikkererwten
Lamsstoofpotje met couscous, pompoen en kikkererwten

Hutspot met aardappel, wortel, pastinaak, ui, spekjes, worst en jus

Boerenkoolstamppot met worst, spekjes en jus
Boerenkoolstamppot met worst, spekjes en jus





















































1 opmerking:

  1. Ik maak ook graag boerenkool, maar dat is in Frankrijk inderdaad moeilijk te krijgen. Ik gebruik i.p.v. boerenkool dan groene kool en dat smaakt ook erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl