Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Weekmenu (52)

Joyce & Tom | zondag, december 29, 2013 | |||
De laatste week van het jaar is geweest. Met de kerst precies in het midden van de week ging het wat betreft eten toch allemaal iets anders dan in een normale week. Hier in Frankrijk is er maar één kerstdag, 25 december. Aangezien wij in de zomermaanden -bijna- dagelijks een Frans 4-gangen menu bereiden voor onze gasten, besloten we het met kerst iets anders aan te pakken. 
Samen met vrienden hebben we genoten van een Oosters menu. Vooraf aten we mango-komkommersalade met garnalen en pittige dressing. Als hoofdgerecht een Indische rijsttafel bestaande uit rijst, atjar tjampoer, kipsaté, satésaus, daging roedjak, ajam bali, sambal goreng groenten en kroepoek. Een panna cotta van kokosmelk met gemarineerde ananas was het dessert. Zoals altijd met rijsttafels hadden we te veel gemaakt en aten we dus de volgende nog een keer hetzelfde.

Indische groenteschotel; sambal goreng
Sambal goreng groenten


Dit stond er de rest van de week op tafel:

Pasta met kipfilet, venkel en prei
Pasta met kipfilet, venkel en prei

Gesmoorde witlof, gehaktbal en gebakken aardappels
homemade: Witte bonen in tomatensaus
Witte bonen in tomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl