Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Weekmenu (52)

Joyce & Tom | zondag, december 29, 2013 | |||
De laatste week van het jaar is geweest. Met de kerst precies in het midden van de week ging het wat betreft eten toch allemaal iets anders dan in een normale week. Hier in Frankrijk is er maar één kerstdag, 25 december. Aangezien wij in de zomermaanden -bijna- dagelijks een Frans 4-gangen menu bereiden voor onze gasten, besloten we het met kerst iets anders aan te pakken. 
Samen met vrienden hebben we genoten van een Oosters menu. Vooraf aten we mango-komkommersalade met garnalen en pittige dressing. Als hoofdgerecht een Indische rijsttafel bestaande uit rijst, atjar tjampoer, kipsaté, satésaus, daging roedjak, ajam bali, sambal goreng groenten en kroepoek. Een panna cotta van kokosmelk met gemarineerde ananas was het dessert. Zoals altijd met rijsttafels hadden we te veel gemaakt en aten we dus de volgende nog een keer hetzelfde.

Indische groenteschotel; sambal goreng
Sambal goreng groenten


Dit stond er de rest van de week op tafel:

Pasta met kipfilet, venkel en prei
Pasta met kipfilet, venkel en prei

Gesmoorde witlof, gehaktbal en gebakken aardappels
homemade: Witte bonen in tomatensaus
Witte bonen in tomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety