Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Ajam bali

Dit gerecht is heel geschikt om langzaam in de oven (of in de slowcooker) te garen. Gebruik een pan die ovenbestendig is of doe het gerecht over in een afgedekte ovenschaal.  Begin ruim voordat je wilt gaan eten met voorbereidingen, de kip is op haar best na 1-2 uren, op lage temperatuur, stoven.  ook prima te bereiden op het fornuis, maar zorg dan wel dat de temperatuur vrij laag blijft. Zet desnoods het vuur af en toe uit. O ja, kies indien mogelijk voor een 'label rouge' kippetje of een andere kip met een iets langer en beter leven. Smaakt nog beter ook.

Ajam Bali, homemade
















Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 600-700 gram kippenpoten en/of -dijen
  • scheutje olie of klontje boter
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1-2 cm verse gember
  • 2 tl laos
  • 2 tl citroengras (sereh)
  • 4-5 el ketjap manis
  • 2 tl goela djawa of bruine basterdsuiker
  • 2 el citroensap
  • 100 ml water
  • 50 gram santen
  • zout, peper

1. Snijd de ui, peper en gember fijn. 

2. Verwijder (indien gewenst) het vel van de kip. Bak de kip mooi bruin in wat boter of olie. Haal de kip uit de pan (deze gaart straks verder in de saus), doe eventueel nog wat olie in de pan en bak de ui, pepers en gember aan. Laat dit een aantal minuten bakken, totdat de uien bruin zijn, en voeg dan de laos en citroengras toe. Bak dit nog 1 minuut mee. 

3. Dan kunnen nu de ketjap, de goela djawa , het citroensap, het water en de santen erbij. Breng de saus aan de kook en pureer met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en doe de kip weer terug in de saus. 

4. Laat de ajam bali 1 tot 2 uren garen op heel laag vuur of in de oven op 120°C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety