Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Alle geplande kookvakanties zijn volgeboekt. Binnenkort komen de data voor 2018 online.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Hollandse kost: boerenkoolstamppot

Joyce & Tom | dinsdag, januari 14, 2014 | |||||||||
Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot met worst en jus, daarvan kun je met zekerheid zeggen dat het 'echte Hollandse kost' is. Neem niet de fijngesneden, voorverpakte boerenkool uit supermarkt, maar ga op zoek naar verse boerenkool, nog aan de stronk. Mocht je per ongeluk wel zo'n zakje hebben gekocht, maak deze dan open en ruik eens aan de boerenkool. Zo hoort boerenkool dus niet te ruiken.

Ingrediënten (4 personen):
1,5 kg kruimige aardappelen
8 stronken boerenkool
boter
melk
zout, peper
1 el mosterd

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Zet de aardappel op in gezouten water en breng ze aan de kook. 
Was de boerenkool, verwijder de harde kern van de stronk en snijd de bladeren fijn. Zet de boerenkool op (niet bij de aardappelen in de pan) met een klein laagje heet water, wat zout en een klont boter. Laat de boerenkool zachtjes beetgaar smoren.
Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn, voeg mosterd en melk toe en stamp de aardappel grof. Meng daarna de boerenkool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl