Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Roerbak spruitjes

Roerbak spruitjesGroentes nemen een steeds belangrijkere plek in op het menu. Waar ze eerst nog goed waren voor een bijrol -naast vlees of vis- spelen ze nu wel eens de hoofdrol op het bord. En dan niet in héél veel water héél lang gekookt, nee, gestoomd, geroerbakt, gesmoord of in de oven gegaard. Orginele recepten waardoor groenten niet meer saai, ouderwets en vergeten zijn, maar 'hip & happening'! En daar zijn wij als groente-fans erg blij mee. 
Wij maakten een eenvoudig recept met spruitjes.

Ingrediënten voor 2 personen:
450 gram spruitjes
100 gram spekjes
1 sjalotje
1 geperst teentje knoflook
klontje roomboter
olie om in te bakken
nootmuskaat (liefst vers geraspt)
peper, zout

Maak de spruitjes schoon (dwz verwijder de buitenste, bruinige bladeren), halveer ze en snijd ze in reepjes. Snijd het sjalotje in halve ringen. Bak de spruitjes samen met de spekjes en het sjalotje aan in wat olie. Laat dit ongeveer 5-10 minuten aanbakken en roer voortdurend.  Voeg -wanneer de spruitjes beetgaar en de spekjes mooi bruin zijn- de geperste knoflook en een klontje roomboter toe. Wacht tot de boter gesmolten is en breng dan de spruitjes op smaak met nootmuskaat, peper en zout. 
Lekker met aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl