Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Bonensalade met prei, mosterd en spekjes

De tuinbonen kunnen bijna gezaaid. Daarna de erwtjes en peultjes. En dan -eindelijk- de sperziebonen, boterboontjes en snijbonen. Jullie begrijpen, wij zijn dol op peulvruchten. In de zomer  volop verse uit eigen tuin, voor nu nemen we de gedroogde bonen.
Deze bonensalade maakten we met gedroogde bonen, maar je kunt ook bonen uit pot of blik gebruiken. De gedroogde bonen moeten minimaal 12 uren weken en daarna -afhankelijk van de soort boon- ongeveer minimaal 40 minuten gekookt worden. Dit staat meestal aangegeven op de verpakking.


Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 750 gram gekookte bonen -neem verschillende soorten bonen, bv kikkererwten, kidneybonen en witte bonen-
  • 200 gram zoetzure augurken (vocht bewaren!)
  • 1 hele prei
  • 200 gram spekjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • zout, peper
  • peterselie

1. Snijd de spekjes klein en bak ze mooi bruin. Snijd de prei in dunne reepjes en blancheer in licht gezouten water, laat uitlekken tot gebruik. Snijd de augurken in kleine blokjes.

2. Maak de dressing door de mayonaise en mosterd te mengen, voeg hier nog wat van het vocht uit de pot augurken aan toe. Zoveel tot je de gewenste dikte hebt. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe Voeg wat water indien de dressing te sterk van smaak is.

3. Meng nu alle ingrediënten door elkaar tot een salade. Garneer met fijngehakte peterselie. Deze salade kun je prima een aantal uren of een dag van te voren maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety