Ons favoriete Franse gerecht? Geen idee! In de winter stevige kost zoals boeuf bourguignon, blanquette de veau of truffade. In het voorjaar een croque monsieur of madame met salade, frites en een rosé op het terras. Of een bavette met sauce bleu. En dan de desserts, parfait, bavarois, mousse. En dan de boulanger met baguettes, croissants, pain au chocolat, millefeuille. En zo kunnen we eindeloos doorgaan denk ik. Ons favoriete Franse gerecht staat niet vast, en hangt van het moment af. We zijn nog lang niet uitgeproeft en uitgekookt wat betreft de Franse keuken.
Op de vraag 'wat is je favoriete Franse gerecht?' kregen we de volgende antwoorden:
Navarin printanier - Gereons Keuken Thuis
Mousse au chocolat - Geur van Maillard
Brioche - De kookster
Camembertkroketten | Kip Normandie | Appeltaart - Elisabeth van der Ark

Tarte à l'epoisses - Cuisine d'amis
Escalopes de dinde à la Normande - Oesters en uien
Yoghurt - Blond met een groen geloof
Florentijnse eieren - 4pure
Boeuf Bourguignon - De kokende student

Geen opmerkingen:
Een reactie posten