Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Schuimtaartje met aardbeien en slagroom

Joyce & Tom | woensdag, maart 12, 2014 | |||||||

Een klein voorproefje op de zomer. Dan zijn aardbeien namelijk op hun best, ze heten niet voor niets zomerkoninkjes. Voorlopig moeten we het doen met -niet zo sappige, maar wel redelijk smaakvolle- Spaanse aardbeien. En daar maakten we deze gebakjes mee. Prima dessert bij de lunch in de zon op het terras.
Dessert- Franse meringue met aardbeien en slagroom
Ingrediënten (voor 4 gebakjes):
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • citroensap
  • 250 gram aardbeien
  • 200 ml slagroom + 40 gram suiker

1. Klop de eiwitten stijf in een rvs kom. Zorg er voor dat de kom en de gardes vetvrij zijn. Doe dit door de kom en gardes goed af te wassen en daarna in te wrijven met een beetje azijn en zout. Voeg, zodra het eiwit stijf begint te worden, geleidelijk de suiker toe. Blijf ondertussen kloppen. Het eiwit is stijf genoeg als het begint te glanzen.

2. Verwarm de oven voor op 75°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwit in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit het eiwitschuim op de bakplaat. Spuit het eiwit in de vorm van een nestje zodat het later gevuld kan worden. 

3. Bak het eiwitschuim ongeveer anderhalf tot twee uren met de ovendeur op een kier. Steek hiervoor bijvoorbeeld een dunne pollepel tussen de deur en de oven. Laat de schuimpjes na de baktijd afkoelen in de oven met de deur op een kier.

4. Klop voor het vullen van de schuimpjes de slagroom met wat suiker. Vul de schuimpjes met aardbeien en slagroom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl