Cake met banaan en salted caramel

Joyce & Tom | zondag, april 13, 2014 | ||||||||
Alleen al de geur die de cake door het hele huis verspreidt is een feest. En dan ook nog de combinatie caramel en banaan. Het is een upside down cake, waardoor de caramel tijdens het afkoelen voor een deel in de cake trekt. Serveer de cake in punten met een toef slagroom en geniet!


Ingrediënten (voor een cake van ø20cm)
  • 100 gram salted caramel
  • 2 grote bananen
  • 4 eieren
  • 200 gram roomboter 
  • 165 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen.

Begin, indien je geen caramel op voorraad hebt, met het maken van caramel volgens dit recept.

Bekleed een springvorm van ø20cm met bakpapier. Snijd de banaan in de lengte in dunne plakken, en leg ze op de bodem van de springvorm. Giet 100 gram (afgekoelde) salted caramel over de bananen.
Verwarm de oven voor op 170°C. 

Klop met behulp van een mixer de boter luchtig, klop daarna de suiker erdoor. Voeg de helft van de eieren toe, en klop net zo lang totdat er een mooi, glad beslag ontstaat. Voeg dan de rest van de eieren toe en klop zo kort mogelijk. Stop zodra de eieren door het beslag gemengd zijn. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Doe dit ook zo kort mogelijk, tot dat alles gemengd is. Bak de cake in 50-60 minuten op 170°C. Controleer de gaarheid met een satéprikker.

Laat de cake na het bakken 5-10 minuten in de vorm zitten. Stort de cake daarna op een taartrooster en laat de cake omgekeerd staan om af te koelen. De caramel -gemengd met bananensmaak- zakt in de cake. Serveer de cake omgekeerd, dus met de bananen aan de bovenkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety