Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Review FoodWeLove Box maart 2014 'La douce France'

Joyce & Tom | dinsdag, april 01, 2014 | |||Een doos vol met lekkernijen die je maandelijks door middel van een abonnement of eenmalig thuis kunt laten bezorgen, dat is het concept van de FoodWeLove Box. De box bevat een selectie van delicatessen met een bijzonder verhaal. De box heeft elke maand een ander thema en daarnaast zijn er ook 'specials' te bestellen. Het thema van de box van maart is 'la douce France', en wij mochten deze  box testen.

Het verrassingseffect is één van de pluspunten van de box. Het thema is het enige dat van te voren bekend wordt gemaakt. Tot het moment van uitpakken weet je niet wat de inhoud zal zijn.
Een ander voordeel van de box is dat er producten inzitten waar je normaal gesproken niet zo snel mee in aanraking komt. Het zijn stuk voor stuk bijzondere producten met een verhaal. En deze achtergrondinformatie vindt je dan weer terug op de website van FoodWeLove.

In de box van maart zaten 6 typisch Franse producten. Uiteraard zat er kaas in de box, een stuk comté uit de Jura. In één woord: heerlijk. Zoals de Fransen het eten, na het hoofdgerecht, stukje brood erbij en het laatste restje wijn. Verder zaten er een pot vissoep en een potje rouille in de box. Dat zijn typische voorbeelden van producten die we niet zo snel zouden kopen. Om de eenvoudige reden dat het kant-en-klaar producten zijn. Maar na de etiketten bestudeerd te hebben, maar liefst 30% vis en geen overbodige toevoegingen, kwamen we tot de conclusie dat dit best wel eens een heerlijke soep zou kunnen zijn. En inderdaad, de soep was goed. Ook van de overige producten in de box, namelijk craquelins, saussicon, limonade hebben we gesmuld. De box bevat ook nog receptkaarten, erg handig als inspiratie.

Het kan zijn dat de producten misschien niet helemaal jouw smaak zijn, tante pis. Dat is het risico. Aan de kwaliteit van de producten zal het niet liggen. Daarentegen is het wel het moment om iets uit te proberen wat je normaal gesproken niet zo snel zou kopen. De prijs van de box is €24,95. Dat is een prima prijs voor de box. Het zou leuk zijn wanneer je kon kiezen voor een duurdere, uitgebreidere box.

De FoodWeLove Box is een erg leuk om elke maand aan jezelf cadeau te doen, maar ook erg geschikt om iemand anders blij mee te maken. De achtergrondinformatie op de website en de bijgeleverde receptkaarten zijn een grote plus. En het belangrijkste, de kwaliteit van de producten is top!

Kijk voor meer informatie op de website van FoodWeLove.
Bron foto: FoodWeLove.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl