Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

De Franse keuken: Clafoutis

Clafoutis is een klassiek Frans streekgerecht uit de Limousin. Je maakt het met verse kersen en een pannenkoekenbeslag. Het beslag kun je desgewenst nog verrijken met bijvoorbeeld vanille, slagroom, likeur of citroenrasp. Dit is een ideaal dessert voor als je weinig tijd hebt, en toch zelf een dessert wilt maken. De voorbereiding is binnen 10 minuten gedaan. Tenminste, als je het aandurft de kersen met pit en al te gebruiken. De kersenpitten zorgen voor extra smaak, een amandelachtig aroma. 
 
Ingrediënten voor 4-6 personen:
400g kersen
50g suiker
3 eieren
150 ml melk
50g bloem
snufje zout
boter voor het invetten van de vorm 
poedersuiker
extra: slagroom of vanille-ijs

Was de kersen en verwijder de steeltjes. Vet een ondiepe ovenschaal in met boter. Doe de kersen in de schaal. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker. Voeg daarna de bloem en een snufje zout toe. Goed kloppen zodat er geen klontjes bloem meer te zien zijn en meng dan de melk er door. Giet dit beslag over de kersen en bak de clafoutis in ongeveer 40-50 minuten op 180°C. Je kunt de gaarheid controleren met behulp van een satéprikker.

Serveer de clafoutis lauw of koud. Extra lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl