Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Zomerse salade uit de moestuin


Elke dag, zo rond half één, wanneer de gasten de omgeving aan het verkennen zijn en de rust weer even is teruggekeerd in ons huis, genieten wij van onze lunchpauze. En daar hoort natuurlijk een goede lunch bij. Dat is een gewoonte die we hebben overgenomen van de Fransen, de tijd nemen om te lunchen. En af en toe, om het goede leven te vieren, een glaasje wijn erbij. 
Deze week was het feest helemaal compleet door de vondst van cantharellen. Als onze buren ons niet hadden verteld dat deze heerlijke paddenstoelen er in de lente ook al zijn, waren we natuurlijk nooit gaan zoeken. En ja, daar stonden ze, keurig op de zelfde plek als afgelopen herfst.Ingrediënten zomerse salade
sjalotje
knoflook
roomboter
olie
spekjes
cantharellen
peultjes
tuinbonen
gekookt ei 
tomaat
sla
Parmezaanse kaas
zout, peper 


Bak de spekjes, sjalotjes, knoflook,cantharellen, peultjes en tuinbonen in een beetje roomboter en olie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Stel de salade samen, schenk een glas wijn in en geniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety