Zomerse salade uit de moestuin

Koks in Frankrijk | dinsdag, juni 17, 2014 | ||||||||
Elke dag, zo rond half één, wanneer de gasten de omgeving aan het verkennen zijn en de rust weer even is teruggekeerd in ons huis, genieten wij van onze lunchpauze. En daar hoort natuurlijk een goede lunch bij. Dat is een gewoonte die we hebben overgenomen van de Fransen, de tijd nemen om te lunchen. En af en toe, om het goede leven te vieren, een glaasje wijn erbij.
Deze week was het feest helemaal compleet door de vondst van cantharellen. Als onze buren ons niet hadden verteld dat deze heerlijke paddenstoelen er in de lente ook al zijn, waren we natuurlijk nooit gaan zoeken. En ja, daar stonden ze, keurig op de zelfde plek als afgelopen herfst.

Zomerse salade uit de moestuin


Ingrediënten
  • sjalotje
  • knoflook
  • roomboter
  • olie
  • spekjes
  • cantharellen
  • peultjes
  • tuinbonen
  • gekookt ei 
  • tomaat
  • sla
  • Parmezaanse kaas
  • zout, peper 
Bak de spekjes, sjalotjes, knoflook,cantharellen, peultjes en tuinbonen in een beetje roomboter en olie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Stel de salade samen, schenk een glas wijn in en geniet.
Cantharellen uit het bos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten