Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Zomerse salade uit de moestuin


Elke dag, zo rond half één, wanneer de gasten de omgeving aan het verkennen zijn en de rust weer even is teruggekeerd in ons huis, genieten wij van onze lunchpauze. En daar hoort natuurlijk een goede lunch bij. Dat is een gewoonte die we hebben overgenomen van de Fransen, de tijd nemen om te lunchen. En af en toe, om het goede leven te vieren, een glaasje wijn erbij. 
Deze week was het feest helemaal compleet door de vondst van cantharellen. Als onze buren ons niet hadden verteld dat deze heerlijke paddenstoelen er in de lente ook al zijn, waren we natuurlijk nooit gaan zoeken. En ja, daar stonden ze, keurig op de zelfde plek als afgelopen herfst.Ingrediënten zomerse salade
sjalotje
knoflook
roomboter
olie
spekjes
cantharellen
peultjes
tuinbonen
gekookt ei 
tomaat
sla
Parmezaanse kaas
zout, peper 


Bak de spekjes, sjalotjes, knoflook,cantharellen, peultjes en tuinbonen in een beetje roomboter en olie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Stel de salade samen, schenk een glas wijn in en geniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl