Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Onze Franse moestuin - update juni

Joyce & Tom | zondag, juni 29, 2014 | |||||
snijbiet in de moestuin
Snijbiet
tomaat, snijbiet, sla, courgette, pompoen en aardappel
Het is eind eind juni, en we hebben al flink geoogst van onze moestuin. Het weer werkt erg goed mee, veel zon en af en toe een flinke regenbui. In 2011 begonnen we met een bescheiden moestuintje van ongeveer 60m2, en inmiddels is die 200m2. Precies genoeg voor onszelf en voor onze gasten.
Deze maand hebben we alle tuinbonen en peultjes geoogst. We hebben er veel van gegeten, aan gasten geserveerd en zelfs nog een paar kilo ingevroren. De planten hebben plaatsgemaakt voor snij-, sperzie- en boterbonen. Peulvruchten zijn hier favoriet!
In de afgelopen week hebben we de eerste doperwten, aardappelen en sjalotten geoogst. Slechts een klein deel van wat er nog komen gaat. De frambozen doen het ook goed, sinds twee weken kunnen we elke dag een schaaltje vol plukken. Lekker voor bij het ontbijt en wat over is gaat in de vriezer. Frambozen uit de vriezer zijn prima te verwerken in een parfait of een bavarois.
Nu is het wachten op de courgettes, tomaten, paprika's en pepers. De eerste tomaten en pepers zijn al zichtbaar en ook de mooie grote gele bloemen van de courgetteplant. Een beetje geduld en flink wat zon en dan kunnen we oogsten.
De kippen scharrelen rond de moestuin, wel met een hek ertussen!
Nog even wachten op de eerst tomaten
Doperwtjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Topblogs met recepten
mytaste.nl