Kookvakantie in FrankrijkReceptenindexTraiteurInFrankrijk

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als met veel plezier als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie


Koks in Frankrijk

Courgettesoep met cantharellen

Joyce & Tom | vrijdag, augustus 22, 2014 | |||||
Één van de gerechten die deze zomer vaak op het menu heeft gestaan is courgettesoep. In de moestuin hebben we een paar courgetteplanten waarvan dagelijks geoogst kan worden en het bos aan de overkant staat vol met cantharellen.  De cantharellen, olijfolie en Parmezaanse kaas maken van een eenvoudige soep en luxe voorgerecht.

Ingrediënten (voor 4/5 personen)

  • 60 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 courgettes (gemiddeld formaat)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • zout, peper naar smaak
  • 100 gram cantharellen
  • 100 gram spekjes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie
  • basilicum (ter garnering)


Snijd de courgettes in blokjes. Pureer de courgette met een scheutje van de koude bouillon in de blender of keukenmachine. Laat dit even staan.

Bak de cantharellen en de spekjes aan in wat boter of olie. Laat dit staan totdat de soep geserveerd wordt.

Begin met het maken van een roux. Smelt de boter in een ruime pan, laat de boter niet bruin worden. Voeg de bloem toe en meng dit met een spatel door de boter. Laat dit mengsel ongeveer 1 minuut op laag vuur garen.

Voeg de (koude) melk toe aan de roux en klop net zo lang met een garde totdat alle klontjes verdwenen zijn. Breng dit mengsel langzaam aan de kook en voeg de rest van de kippenbouillon toe en breng de soep weer aan de kook. Voeg zodra de soep kookt de gepureerde courgettes toe. Breng aan de kook en voeg een eetlepel crème fraîche en zout en peper naar smaak toe.

Doe de spekjes en cantharellen door de soep en garneer met geraspte Parmezaanse kaas, basilicum en olijfolie.



2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat jullie gewoon cantharellen kunnen oogsten in het bos! Lijkt me een heerlijk soepje met de paddestoelen, parmezaanse kaas en basilicum! Een leuke variatie op een gewoon courgettesoepje. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is echt heerlijk! Wat dat betreft zitten we de komende maanden goed, volop paddenstoelen, waltnoten, hazelnoten, bramen, pruimen, appels en peren. De soep wordt vanavond weer geserveerd!

      Verwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl