Heel Holland bakt: pizza

Na een week in Toscane zou je in principe genoeg moeten hebben van pizza, toch? Mogelijkheden genoeg, pizza als lunch, tussendoor als snack of als avondeten. Waarschijnlijk hebben wat betreft restaurants niet de goede keuze gemaakt. Een paar keer aten we pizza en stuk voor stuk vielen ze tegen. Zelfs één keer een pizza met kant-en-klare bodem. Én champignons uit een pot.
Toevallig werd er afgelopen zondag bij heel Holland bakt ook pizza gemaakt. Een mooie aanleiding om zelf pizza te bakken en alsnog een goede pizza te eten. Oké, het was niet de lekkerste pizza ooit, die aten we ooit in Turijn, maar wel beter dan alle pizza’s van de afgelopen vakantie.
Heel Holland bakt - zelf pizza maken
Ingrediënten (voor 2 kleine pizza’s)
  • 250 gram bloem (type 00)
  • 10 gram verse gist
  • 1 theelepel zout
  • 160 ml lauw water
  • scheutje (olijf)olie
  • topping naar keuze 

(op de foto: tomatensaus, kaas, champignons, salami en olijven)

    1. Meng alle ingrediënten en kneed door totdat er een mooi zacht deeg ontstaat. Leg het deeg in een kom, dek het af met een vochtige theedoek en laat het deeg rijzen totdat het volume is verdubbeld. Bij kamertemperatuur zal dit ongeveer een uur duren. 
    2. Verwarm de oven voor op 240°C. Verdeel het deeg in twee stukken. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne pizzabodem. Beleg de pizza met ingrediënten naar keuze en bak de pizza 12-15 minuten op 240°C.

    Geef een reactie