Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Heel Holland bakt: tarte tatin

Het zal jullie niet ontgaan zijn, het nieuwe seizoen van heel Holland bakt is weer begonnen. Na een vrijwel televisieloze zomer is het wel prettig om weer eens een programma te kijken. En bij voorkeur gaat het dan over eten. Aflevering één had als thema Frankrijk, dat is alvast een goed begin.
Wij gaan elke week vanuit Frankrijk meebakken. Deze week maakten we tarte tatin.

Ingrediënten (voor een taartje van ∅ 24 cm)


Gebruik voor het maken van deze taart een ovenbestendige steelpan met een doorsnede van 24cm.
 
voor het deeg
125 gram bloem
70 gram (zachte) boter
30 gram suiker
1 eetlepel water

voor de vulling
3 appels
120 gram suiker
60 gram boter

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar. Kneed met de handen door tot dat er een samenhangend deeg ontstaat. Leg het deeg minimaal een half uur in de koelkast.


Schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en halveer ze. Verhit de boter en suiker voor de vulling in de ovenbestendige steelpan. Laat dit langzaam karameliseren. Zodra het boter/suikermengsel bruin begint te kleuren kunnen de appels erbij. Laat de appels een paar minuten meegaren in de karamel.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een diameter van ongeveer 26cm. Leg het deeg over de appels en duw de zijkanten naar beneden (in de rand van de pan). Snijd in het midden van het deeg een kruisje, dit zorgt ervoor dat waterdamp kan ontsnappen tijdens het bakken. Bak de taart ongeveer 45 minuten op 180°C. Keer de tarte tatin na het bakken om op een bord. Doe dit altijd van je af, de karamel is erg heet.
Laat de taart iets afkoelen voor het serveren. Lekker met slagroom of vanille-ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety