Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. We werken als traiteur en daarnaast organiseren we kookvakanties en workshops.

Klik hier voor contactinformatie

Image and video hosting by TinyPic

Indiaas gekruide gehaktballetjes met tomatensaus en verse munt

Joyce & Tom | zondag, september 07, 2014 | |||||

De Indiase keuken blijft toch één van onze favoriete keukens. In Nederland aten we regelmatig bij Indiase restaurants. Hier in Frankrijk zijn de Indiase restaurants toch anders dan in Nederland, en in dit geval is dat niet positief. Dus dan maar zelf aan de slag. Ook geen straf, vinden wij.

Ingrediënten

voor de gehaktballetjes
400 gram (lams)gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels garam massala
1 eetlepel tomatenpuree
zout, peper naar smaak
boter en olie om in te bakken

voor de saus
1 ui
1 teentje knoflook
1 chillipepertje
1 cm gember
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 theelepel zwarte uienzaad (nigella)
zout, peper naar smaak
verse munt


Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een ruime kom door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met een vork of met je handen. Het mooiste resultaat krijg je als een paar minuten mengt/kneedt. Vorm nu ongeveer 8 middelgrote gehaktballetjes.

Leg de gehaktballen ongeveer een kwartier in de koelkast voor een mooier bakresultaat. Tref ondertussen de voorbereidingen voor de saus. Snijd de ui, gember en peper fijn en pel en pers de knoflook (knoflook apart houden).

Bak de gehaktballen aan in boter en olie. Haal ze, zodra ze rondom bruin zijn, even uit de pan. Bak dan de ui, peper en gember aan in het vet van de gehaktballen. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Voeg dan het geperste teentje knoflook, de tomatenpuree en het uienzaad toe. Laat dit een minuutje meebakken en voeg dan de tomatenblokjes, zout en peper toe. Breng aan de kook. Doe de gehaktballen weer in de pan zodra de saus kookt. Laat de gehaktballen nog ongeveer 10 minuten zachtjes in de saus garen. Garneren met verse munt.

Lekker met basmatirijst, salade en naan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl