Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Chinese tomatensoep

Joyce & Tom | zondag, oktober 19, 2014 | |||||||||
Voor deze soep heb je geen pakjes nodig, hij is heel makkelijk zelf te maken. Belangrijk bij zelf soep maken, eigenlijk altijd bij koken, is dat je gedurende het koken blijft proeven. Tijdens het koken kun je de smaak nog bijsturen. Een beetje extra zout of peper, misschien wat meer azijn.
Zelf Chinese tomatensoep maken zonder pakje Honig


Ingrediënten (voor 4 porties)
  • 1 ui
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 750 ml (kippen-)bouillon
  • 1 eetlepel (rijst)azijn
  • klein scheutje ketjap manis
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 75 gram vermicelli (of noodles)
  • 1 prei in halve ringen
  • zout, peper
  • olie om in te bakken
  • peterselie (ter garnering)
  • omeletreepjes (van 3 eieren + een scheutje melk) 
  • 100 gram gaar vlees (optioneel)

1. Snijd de ui en gember fijn, en bak dit zachtjes aan in wat olie. Laat de ui glazig worden en voeg dan een fijngesneden (of geperst) teentje knoflook toe. Voeg meteen ook de tomatenpuree, komijnpoeder, korianderpoeder en bloem toe. Roer dit goed door en bak ongeveer 2 minuten zachtjes mee.

2. Giet dan de bouillon erbij. Roer goed door (eventueel met een garde) en breng het aan de kook. Doe dan de gezeefde tomaten, ketjap, azijn, zout en peper erbij. Breng de soep weer aan de kook en laat tot slot de vermicelli garen in de soep (ongeveer 3-5 minuten) en voeg de laatste minuut de prei toe.
Bak ondertussen een omelet van 3 eieren, zout, peper en een scheutje melk.

3. Garneer de soep met peterselie, omeletreeptjes en voeg eventueel stukjes gaar vlees toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety