Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Welkom op onze website. Wij zijn Joyce en Tom, beide kok van beroep. Een aantal jaren geleden zijn wij in de mooie Auvergne, in midden-Frankrijk, neergestreken. Hier runnen we onze chambres d'hôtes (B&B) en daarnaast werken we als traiteur. We koken op locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft, dorpsfeest of tijdens een cursus.
Onze B&B gasten kunnen 's avonds aanschuiven voor een heerlijk diner, daarnaast is het ook mogelijk om een kookvakantie bij ons te boeken.

Wij hebben nog 2 kamers (max 4 pers.) vrij voor de kookvakantie in week 36. Aankomst op zondag 3 september, vertrek op zaterdag 9 september. De thema's zijn Franse keuken én vegetarisch. Bel of mail voor meer informatie of om te reserveren.

Image and video hosting by TinyPic

Heel Holland bakt: worteltjestaart

Worteltjestaart heeft lang op ons nog-te-bakken-lijstje gestaan. Het kwam er steeds niet van. Iets weerhield ons ervan om er aan te beginnen, waarschijnlijk de worteltjes. En toen was er de nieuwsbrief van heel Holland bakt, met daarin de onderwerpen voor de komende aflevering. Worteltjestaart, eikenblaadjes en een herfstspektakel. We bakken elke week mee, dus ook deze week. Een mooie aanleiding om eindelijk eens worteltjestaart te bakken.

Ingrediënten (voor een springvorm van ø20cm)
100 gram (zachte) boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren (losgeklopt)
135 gram bloem
3 gram bakpoeder
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel nootmuskaatrasp
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
snufje zout
135 gram wortelrasp
65 gram walnoten
rasp van 1 sinaasappelschil

Bekleed de springvorm met bakpapier. Weeg alle ingrediënten af en meng bakpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaatrasp, kruidnagelpoeder en zout alvast door de bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop met een handmixer de boter luchtig. Klop daarna de suiker erdoor. Voeg twee derde van de eieren toe en blijf door kloppen totdat de massa in volume is verdubbeld. Voeg de rest van het ei toe en klop heel even door.

Spatel voorzichtig (zodat er zo weinig mogelijk lucht ontsnapt) het bloemmengsel, de wortelrasp, de walnoten en de sinaasappelrasp erdoor. Giet het beslag in de vorm en bak 40 minuten op 180°C. Prik met een satéprikker in het midden van de cake om de gaarheid te controleren, de cake is klaar als de prikker er droog uitkomt.

Bij de meeste recepten voor worteltjestaart komt er nu nog een laag frosting van roomkaas over én vaak ook tussen de cake. Wij hebben de cake zo gelaten en geserveerd met vanilleslagroom. De smaak van de cake viel niet tegen, hij was zelfs erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.

2 opmerkingen:

  1. Jummie worteltaart!
    Ik gebruik als zoetmiddel vaak een geprakte banaan en dan minder suiker. De banaan zorgt ook voor wat romigheid, leuk bijkomend voordeel :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed idee, met banaan. Dat gaan we zeker een keer proberen. Met gepureerde dadels erdoor lijkt me ook lekker.

      Verwijderen

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety