Indiase curry met lamsvlees

Joyce & Tom | zaterdag, oktober 18, 2014 | |||||
Lamscurry Indiase kruiden

Lamsvlees is heel geschikt om een curry mee te maken. Het vlees heeft een vrij sterke smaak en daar passen de kruidige smaken van een Indiase curry heel goed bij. Deze curry is licht pittig. Voor meer pit voeg je een extra peper toe. Wil je een minder pittige curry, verwijder dan de zaadjes uit de rode peper.

Ingrediënten (voor 3 tot 4 porties)
600 gram lamsschouder (zonder bot)
1 grote ui
1 cm gemberwortel
1 rode peper
4 theelepels garam masala
1 theelepel tamarindepasta
2 eetlepels tomatenpuree
boter of olie om in te bakken
water (of bouillon)
zout, peper

Snijd de ui, gember en rode peper fijn. Snijd het vlees in stukken en bak het aan in wat olie of boter. Haal het vlees uit de pan zodra het aan alle kanten bruin gebakken is. Bak de ui, gember en rode peper aan in het bakvet van het vlees. Laat dit een paar minuten op halfhoog vuur bakken. Voeg dan de garam masala en de tomatenpuree toe. Laat dit een minuutje meebakken.

Doe vervolgens het vlees (inclusief het vocht wat er waarschijnlijk is uitgelopen) weer terug in de pan. Voeg zoveel heet water (of bouillon) toe dat het vlees half onder staat. Voeg de tamarindepasta en zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook en laat het ongeveer 2 uren, op laag vuur, zachtjes stoven. Indien je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je de curry laten garen in de oven (2 uren op 120°C).

Zodra het vlees gaar is kun je de saus verdikken. Haal het vlees uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Laat heel even doorkoken en voeg dan het vlees weer toe. Proef de saus, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Lekker met basmatirijst, naan en salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

MEER RECEPTEN

Topblogs met recepten
mytaste.nl
BlogSociety